CarePartners

CarePartners is een consortium van ondernemers en zorgaanbieders dat zich richt op het welzijn van zelfstandig wonende ouderen, individueel of in groepsverband, door het aanbieden van een totaalpakket aan diensten gericht op gezondheid en leefomgeving. MPM International is een van de initiatiefnemers.

De AWBZ is per 1 januari 2015 anders georganiseerd, wat gepaard gaat met bezuinigingen. In totaal wil de overheid 3,5 miljard euro besparen. Dit komt neer op een besparing van 40 procent op huishoudelijke hulp en 25 procent op dagbesteding. Om deze bezuiniging te bewerkstelligen worden mensen (binnen de AWBZ) die ondersteuning en zorg nodig hebben, gevraagd om meer zelf te doen als dat mogelijk is. Ook wordt er gekeken wat familie en mensen uit de omgeving kunnen betekenen. Alle zorg die je niet zelf (of door naasten) kunt (laten) organiseren, wordt door de gemeente of de zorgverzekeraar geregeld. In de praktijk blijkt dit niet zo eenvoudig en vallen veel ouderen tussen wal en schip. CarePartners stelt zich tot doel deze ouderen waar nodig te helpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *